2014. 03. 03.

13. nap - Jönnek a baby chilik!

A magok a hatodik napon kezdtek ébredezni, első versenyző a Diablo Sweet (C.annuum) volt amit még aznap a kísérleti jelleggel ültetett, egyenlőre Csiga néven futó alany követett. A hetedik napra kb. a fele állomány kibújt a földből, ezek persze az annuum alfajok voltak. A 10 nap körül kezdtek megjelenni a chinense egyedek. napi 16óra fényt kapnak eleinte 27-30C-on voltak tartva, a második héten már csak 25C körül (ami a világítás nélküli órákban pár fokkal kevesebb volt persze).


Sajnálatos módon ezidáig a Numex Suave Red (C.chinense) -ből egyetlen sem bújt elő, a Habanero Chocolate (C.chinense) -nak pedig csak a 40%-a jött ki.
Az első kibújtakon a napokban megjelentek a primer levelek.
Tápozni a Vitaflora 10 palántanevelővel fogok, kiültetés után jöhet GaBko által javasolt Vitaf. eper vagy valami hasonló minőségi granulátum.


Diablo Sweet (C.annuum) - 13.nap


tálca - 13.nap


 Diablo Sweet (C.annuum) - 7.nap

 tálca - 7.nap










3 megjegyzés:

  1. Nekem is elég gyéren keltek ki a habanerók, én tőzeggel raktam meg a 9x16-os tálcát még elsején. Chocolate, trinity, orange, white, mindegyiknek jó ha a fele kikelt. :-( Hasonlóképp a moruga is, viszont a red savina mind kikelt.
    180 W-os UFO LED lámpával világítok, szépen fejlődnek, már az átültetés is aktuális.

    VálaszTörlés
  2. A habanero-n felüli többi chinense (7pot, carolina reaper, bhut jolokia, is szintén kb. 40%-a kelt ki eddig, kivéve a suave, ami ugye 0%. Neked savina-d van az más mint a suave!
    suave egy édes habanero féle cucc, info itt:
    http://www.thechileman.org/results.php?chile=1&find=Numex+Suave+Red&heat=Any&origin=Any&genus=Any&subscribe=Search

    komoly a lámpád! méretben ez mekkora? milyen közel kell tenni a növényekhez? képeket nem teszel róla fel?

    VálaszTörlés
  3. Ez még az elején készült:

    http://kepfeltoltes.hu/view/140303/soma-140210-092653_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    Olyan 27 centi az ufó átmérője, kb. 80 centire van a palántáktól, napi 12 órában. Úgy néz ki ez elég is nekik. A közelebbi tálcában paradicsomok vannak, azok piszok gyorsan és nagy arányban kikeltek. Csakúgy, mint az édes paprikafélék. Meg azóta beraktam melléjük három áttelelőt (tr scorpion butch T, tr perfume, tr congo, azok is nagyon szépen hozzák az új leveleket:
    http://kepfeltoltes.hu/view/140303/soma-140216-174729_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

    A kis dobozban instant bhut jolokia van, csak locsolni kellett és már jön is belőle vagy négy tő. :-)

    VálaszTörlés